Szombathely

2014.04.29. 15:55

Bicajjal vetélkedtek a diákok

Kedden tartotta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a kerékpáros közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.

Farkas Eszter

A felmenő rendszerű Barkóczi József Kerékpáros Iskola Kupa közlekedés-biztonsági versenyt kedden tartotta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A program célja az volt, hogy az általános iskolai tanulók számára segítséget nyújtson a közlekedéshez szükséges jártasságok elsajátításhoz, megszerzéséhez.

Kerékpáros ügyességi verseny a rendőrség udvarán. Németh Bence a biciklin, a háttérben Tóth Szabolcs törzszászlós (Fotó: Horváth Csaba)

A szombathelyi döntőben a megye tizennégy általános iskolájából negyven felső tagozatos diák vett részt, akik ügyességüket az akadálypályán, elméleti felkészültségüket pedig a KRESZ-tesztlap kitöltésével bizonyíthatták. A fiúknál a legügyesebb Németh Bence, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákja volt. Második lett Szabó Botond, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola növendéke. A harmadik helyen Kobzi Martin, a Celldömölki Városi Általános Iskola diákja végzett. A lányok versenyében taroltak a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákja, az első három helyezést ennek az iskolának a diákjai szerezték meg. Az első Németh Rebeka lett, a második helyezett Horváth Beáta, a harmadik pedig Polgár Teodóra lett.

A verseny egyúttal helyet adott egy másik megmérettetésnek is. A Magyar Autóklub „Ki a mester két keréken?” regionális döntőjét is megrendezték, melyhez segítséget nyújtottak a megyei rendőrség munkatársai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!