Szombathely

2014.04.07. 12:05

Dr. Nemény András lát bíztató jeleket az őszi versengésre

Szombathely - A kormányváltók szombathelyi jelöltje, dr. Nemény András hétfőn sajtótájékoztatót tartott.

Kozma Gábor

– Lehet, hogy nem látszik rajtam, de jól aludtam – kezdte a tájékoztatót, majd a vasárnapi választást elemezte. Mint mondta, ugyan nem sikerült győznie ellenfelével szemben, de az itteni körzetben jobban szerepelt a baloldal az országosnál. Mint mondta, a kétharmad sem lefutott még, hiszen Kunhalmi Ágnes esetében nincs végleges eredmény. – Ha a számokra figyelünk, akkor azt látjuk, hogy a 30 százalékos eredmény, amit az 1-es körzetben elértünk, a Dunántúlon mindenképpen kiemelkedő teljesítmény. Ezt azt jelenti, hogy a baloldalnak és a liberális gondokodásnak van helye és jövője a vasi fővárosban – tette hozzá.

Nemény András kitért arra is, hogy kevesebben mentek el szavazni és a győztes is jóval kevesebb szavazatot kapott a 2010-esnél. – Ha így nézzük, akkor a korábbinál több szavazatot gyűjthettünk be, de a választási rendszer átalakítása egyértelműen a kormánypártnak kedvezett – fejtette ki, hozzátéve: Szombathelyen jól működött az összefogás a más baloldali erőkkel és ő ebben a jövőre nézve is lát fantáziát. – Mindent egybevetve, most nem sikerült győznünk, de nem is roppantunk meg. Folytatjuk azt az építkezést, amit elkezdtünk. Úgy vélem, hogy az őszi önkormányzati választásokra nézve a most elért eredmény bíztatást ad, jó alternatíva lehetünk – tette hozzá.

A politikus gratulált az LMP-nek a parlamentbe jutáshoz és személyesen Horváth Zoltánnak is. – Amit meg kellett tenni a siker érdekében, azt meg is tettük a csapattal. A helyzet azonban úgy hozta, hogy parlamenti munkámat nem folytathatom. Mivel nem készültem B-tervvel, ezért csak annyit jelenthetek ki biztosan, hogy folytatom, a politikában maradok. De hogy konkrétan mit hoz a jövő, az még odébb van.

Kapcsolódó hírek:

Vas megye egyéni választókerületek részeredményei

Választás 2014 – Vas megyei hírek, eredmények - vasárnapi események részletesen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!