Szombathely

2014.04.09. 15:20

Szakma és verseny: Országos döntő Szombathelyen

Szombathely - Kezdetét vette a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés 2013/2014-es tanév Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntője a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégiumban.

Farkas Eszter

Az ünnepélyes megnyitót szerda délután tartották a városháza házasságkötő termében. Bokor Csaba, a Horváth Boldizsár SZKI megbízott igazgatója elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy a 125 éves intézmény megkapta az országos verseny rendezési jogát. Az iskolában gazdasági szolgáltatás területén dolgozó szakembereket képeznek. Az igazgató szerint, az iskola eddigi eredményeinek is köszönhető, hogy egy ilyen rangos eseménynek adhat otthont a város.

Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója hangsúlyozta: a verseny résztvevői nagyon jó szakmát választottak, hiszen egyre nagyobb szükség van a gazdasági területen dolgozó szakemberekre.

A versenyt hivatalosan Gondos Judit, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg. Beszédében elmondta: éppen tíz éve annak, hogy megújítva ismét útjára indították ezt a versenyt. Kiemelte: az országos döntőben szereplő tanulók büszkék lehetnek magukra, hiszen az elődöntőben már 142 versenyzővel összemérték tudásukat.

Molnár Miklós, Szombathely alpolgármestere azt kívánta a versenyzőknek, hogy érezzék jól magukat a városban és vigyék jó hírét a városnak, valamint sok sikert kívánt a diákoknak.

Dr. Vargáné Kleeberg Strohmayer Róza, a versenybizottság elnöke sok százszázalékos dolgozatot és jó versenyzést kívánt a résztvevőknek. A versenyzők ezt követően a szakközépiskolában megírták a háromórás írásbeli dolgozatot. A megmérettetés három napig tart, ez idő alatt a diákok színházba mennek, megismerhetik a várost, valamint Kőszeg-hegyalját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!