Szombathely

2014.04.29. 14:50

Új típusú kormányablak nyílt Szombathelyen

Új kormányablak nyílt március végén a Hollán Ernő utca 1. szám alatt. Itt az okmányirodai ügyek intézése mellett egyebek között tulajdoni lap kiállítása, családtámogatási kérelmek benyújtása és TAJ-kártya elkészítése is kezdeményezhető minden munkanapon reggel nyolctól este nyolc óráig.

Burkon László

Napok alatt ismertté vált az állampolgárok körében a Hollán Ernő utca 1. szám alatt található, okmányirodai feladatokat is ellátó új kormányablak. Nem meglepő, ugyanis a belváros szívében munkanapokon két műszakban, reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyfeleket a kormányablak munkatársai. Jelenleg előzetes bejelentkezés nélkül, rövid idő alatt egy helyen kényelmesen elintézhetőek a legfontosabb okmányok – tájékoztatott dr. Németh Adrienn, a Szombathelyi Járási Hivatal Okmányirodájának a vezetője.

A modern és akadálymentesített ügyféltérben az eligazodást segítő információs táblákkal a látás és hallássérülteknek is könnyebbé vált az ügyintézés. A Szombathelyi Járási Hivatal Hollán Ernő utcai épületében lévő kormányablakban a kisgyermekes szülőket is megfelelő körülmények várják.

Az első új típusú szombathelyi kormányablakban az okmányirodai feladatokkal együtt 266 államigazgatási ügyben lehet – bankkártyás vagy postán történő csekkes fizetéssel – eljárást indítani. Egyebek között tulajdoni lap és térképmásolat kiállítására, családtámogatási kérelmek benyújtására és TAJ-kártya elkészítésére is van már lehetőség. Javasolják a reggel 8 és 10, valamint a délután 4 és 6 óra közötti időszakot, ekkor rövid idő alatt megoldható az okmányok elintézése. A várakozási idő elkerüléséhez időpont is foglalható munkanapokon délután 1 és 3 óra között a (94) 500-134-as telefonszámon. A kormányablakkal kapcsolatos ügyekben pedig a nap huszonnégy órájában a 1818-as központi számon adnak felvilágosítást.

Répcelak mellett a megyeszékhelyen, a Hollán Ernő utcában található a második, új típusú kormányablak Vas megyében. A szombathelyi vasútállomáson pedig már készül az okmányirodai funkciókat is ellátó kormányablak, a későbbiekben további kilenc megnyitását tervezik a megyében.

Szombathelyen a Hunyadi utcai kormányablakban a régi, 150 államigazgatási ügykört továbbra is el lehet intézni reggel 8-tól este 8-ig. A Bejczy utcai okmányiroda változatlanul, minden nap reggel 8 és este 8 óra közötti nyitva tartással várja a polgárokat az okmányirodai ügyekben.

Április közepétől a Hollán Ernő utcai kormányablak kijelölt ügyintézői az ügyfél kérésére segítséget nyújtanak a pénzügyi fogyasztóvédelmi témájú nyomtatványok kitöltésében, s azokat továbbítják a Magyar Nemzeti Bankhoz vagy – szerződéses jogvita esetén – a Pénzügyi Békéltető Testületnek.

A járási székhelyeken, valamint Csepregen és Őriszentpéteren a megszokott ügyfélfogadási rendben tartanak nyitva az okmányirodák. Répcelakon az új típusú okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablak ügyfélfogadási ideje minden munkanap reggel 8-tól este 8-ig tart.

A www.kormanyhivatal.hu/hu/vas honlapon a teljes ügykör megismerhető a „Kormányablakok és Okmányirodák” menüpont alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!