Szombathely

2014.05.06. 12:35

Aréna: Képzelt riport

Szombathely - Az Aréna Savariában mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt május 9-én 20 órától.

Merklin Tímea

A darab országos turnéra indul, Szombathely az első állomás. Az első magyar musical Déry Tibor legendás regényéből Presser Gábor zenéjével készült. A musical az Orfeusz motívumra épül: a szerelmes férfi (József) alászáll az „alvilágba" elragadott kedvese (Eszter) megkeresésére. Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült Altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy fekete fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban. Ez alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, megfogalmazza egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!