Szombathely

2014.05.15. 17:00

Informatikában az élen járnak

Szombathely - Nemzetközi regionális informatikai versenyt rendeztek csütörtökön a Bercsényi Általános Iskolában.

Kozma Gábor

Jó a híre a vetélkedésnek, az ország különböző részeiből érkező diákok az informatika legjobbjainak számítanak. Nyolcadik alkalommal mérték össze tudásukat egy nagyobb hátterű projekt keretében.

A megjelenteket, közte zalai, somogyi, győri iskolák küldötteit, valamint idén először két osztrák csapatot, a 400 fős intézmény igazgatója, Fokiné Rácz Ilona köszöntötte. Ezt követően Szendrői Tamás igazgató-helyettes tájékoztatott a versenyről. - Egy 60 milliós pályázat áll a háttérben, ennek részeként korszerűsödött az intézmény, átestünk a géppark teljes felújításán és bevezethettük az informatikai tagozatot. A 8 év alatt fokozatosan jöttünk fel, a versenyeknek híre ment, mára minőséget jelentenek. Nem is csoda, hogy nagy az érdeklődés, hiszen az informatika jól értékesíthető tudást jelent egész Európában. Külön öröm az osztrákok jelenléte, mert ez is mutatja a szakmai rangot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!