Szombathely

2014.05.15. 18:05

Játszótérből szivatóhely?

Szombathely - Panaszosunk már két feljelentést kapott autója szélvédőjére, más meg 30 ezer forintos bírságot. Miért?

Némethy Mária

Tiltott helyen várakozik, ezért a forgalmi rendszám alapján feljelentem! Kérem, távozzon! Ugye ismerős? Nyilván sokak számára igen, hiszen a közterület-felügyelőktől már sokan kaptunk hasonló kis cetlit az autónk szélvédője alá helyezve.

- Nagyon meglepett, amikor az elsőt megláttam, aztán pár nap múltán jött a második is - veszi ki autójából, s mutatja mindkét cetlit Rácz Dénes.

A Szűrcsapó utca közelében vagyunk, annak az elején, a Paragvári utcai szürke sorházak mögött. Van nagyobb parkoló, majdnem tele autókkal, de a szomszédos területen, ahol a feljelentést megkapta panaszosunk az állítólagos tilosban parkolásért, ott is áll autó.

- 71 éves nyugdíjas vagyok, itt a lakás előtt szoktam hagyni gyakran a kocsit - időnként kinézek rá -, de mostanáig ez senkinek nem szúrt szemet. Nem is szúrhatott, mert láthatják: egyetlen tiltó tábla sem figyelmeztet senkit arra, hogy tilos lenne itt parkolni.

Körbejárunk, s valóban sehol semmilyen közlekedési tábla nincs a házak mögötti nagy területen. Sőt, csupán egyetlen kis táblácskát találunk a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelynél.

 

- Hát értik ezt? Tele van a tiltott rész minden este és reggel autókkal, mert mindenki úgy gondolja, hogy szabad ott hagyni a kocsit. Egyszer láttam, tíz autóra is kitették ugyanezt a cetlit.

Értetlenkedünk a helyzeten, ígérjük, utánajárunk. Már búcsúzunk, amikor az egyik emeletről egy férfi lekiabál:

- Ugye nem találtak táblát? De volt már, akit 30 ezer forintra büntettek!

Szívatják itt a népeket?

- Egyáltalán nincs erről szó - magyarázza Németh János a közterület-felügyeleten.

- Az zöld területnek számít, egykor játszótér volt.

Játszótér? Hiszen egyetlen játék sincs ott.

- Volt, csak le kellett szerelni, mert nem feleltek meg az uniós szabványoknak. Padok viszont vannak. Nemrégiben egy idős hölgy a kisunokájával ment át a terecskén, s egy autó majdnem elütötte. Ő szólt nekünk. Zöldterületként van nyilvántartva, nincs is leaszfaltozva, tehát tilos rajta a parkolás. Ezt helyi rendelet is szabályozza.

Játszótér játékok nélkül? Miért ne lehetne parkoló, hiszen megsokasodtak az autók? A válasz: lehetne, a városi képviselőn keresztül kellene kérvényezni. De addig a rendelet az rendelet, a bírság meg bírság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!