Szombathely

2014.05.09. 15:20

Kapirgálni jó, de tilos

Szombathely - A méltatlan helyzetbe került kiskertek-bérlőkért emelt szót az MSZP, a párt képviselői szerint módosítani kell a földtörvényt.

Ölbei Lívia

Az önkormányzati tulajdonban lévő földterületeket az új földtörvény értelmében május elsejéről kizárólag földműveléssel foglalkozóknak adhatják haszonbérbe a települések. Ez a rendelkezés pedig azt jelenti, hogy sok szombathelyi kiskertben „fel kell hagyni a kapirgálással", a gyümölcs- és zöldségtermesztéssel, ami pedig akár megélhetési gondokat is okozhat az eddigi – nem ritkán idős – bérlőknek, akikkel az új rendelkezések nyomán nem hosszabbították meg a bérleti szerződést. (Szombathelyen mintegy 1400 tagot számlál a kertszövetkezet.)

Nemény András, az MSZP vasi elnöke a szombathelyi MSZP-szervezet elnökével, dr. Ipkovich Györggyel adott hangot tiltakozásának: véleményük szerint mielőbb módosítani kell a földtörvényt. Egyúttal fölszólították a megye országgyűlési képviselőit, hogy ez ügyben tegyék meg a megfelelő lépéseket az Országgyűlésben.

Mindemellett Nemény András és Ipkovich György hangsúlyozták: bár az elkövetkezendő négy évben nem a Parlamentben politizálnak, a Magyar Szocialista Párt politikusaként mindketten továbbra is szoros kapcsolatban vannak a parlamenti MSZP-frakcióval, úgyhogy ezen az úton is mindent megtesznek azért, hogy elérjék az új földtörvény módosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!