Szombathely

2014.05.21. 17:15

Léghasítók a kultúrbuszon

Szombathely - A 30Y Kul-Tour-Buszon két hónapon át Büki László fotókiállítása fogadja az utazókat az Olad Kámon útvonalon.

Ölbei Lívia

Az idei szombathelyi sajtófotó-kiállítás kiemelt különdíjaként kapta meg Büki László azt a lehetőséget, hogy önálló kiállítással mutatkozzon be, méghozzá a 30Y Kul-Tour-Buszon, amely újra menetrend szerint közlekedik, Beck Zoliék zenekarának tiszteletére (minthogy a 30Y anno a szombathelyi buszról kapta nevét), és persze a közönség örömére.

Büki László (középen) tárlatvezetést tart a buszon. Balról: dr. Puskás Tivadar polgármester, szemben Parais István igazgató (Fotó: Szendi Péter)

A 30Y Kul-Tour-Busz szerdán délután begördült az Agora Művelődési és Sportház elé, itt nyílt meg a kiállítás Kultúr körút 30 címmel: a tizenkilenc Büki László-fotó városi kultúrtérképet kínál. A kiállítást Parais István Agora-igazgató nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester. Föllépett az Újvilág Utca. Aztán Büki László spontán tárlatvezetést tartott, nem csak Puskás Tivadarnak és Parais Istvánnak.

A tizenkilenc felvétel Szombathely kiemelkedően fontos, színes, szagos művészeti-kulturális eseményein készült (táncverseny, Savaria karnevál stb.) a múlt évben. Az autóbusz második ajtaján lép be az utas-, vagyis a kiállítótérbe, rögtön a díjnyertes fotóval találja szemben magát. A sajtónapi városi fotókiállítás zsűrijének körében nagy tetszést arattak a Léghasítók : az Ungaresca röpülő táncosai, a tavalyi Szent György-napi vásárról. Szent György napján az idén már nem volt vásár a skanzenben. Hát, minden elmúlik egyszer. De a fotó (majdnem) örök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!