Szombathely

2014.05.06. 15:24

Maradtak választási plakátok, hiába járt le a határidő

Szombathely - Kedd délután 4-kor járt le a határidő, hogy a jelöltek és pártok eltávolítsák a választási plakátokat.

Vadas Lucia

Az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak május 6-án, kedden 16 óráig kellett (volna) eltávolítaniuk a kampányidőszakban közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

 

A választási törvény azt írja elő, hogy a plakátokat a szavazás napja után egy hónapon belül kell eltüntetni. Alapvetően ez annak a feladata, aki kiragasztotta vagy kiragasztatta azokat, de ha a hirdetményeket nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. A határidő lejárta után az önkormányzatok maguk is leszedhetik a plakátokat, majd kiszámlázhatják a költségeket politikai szervezeteknek.

Négy óra körül felkerekedtünk, gyorsszemlének vetve alá a szombathelyi vasútállomás környékét és a belvárost.

A pártok aktivistái idén elég jó munkát végeztek: a legtöbb helyen már nincsenek kinn a kampányanyagok, csak a Szent Márton utcában találtunk egy nagyobb gócpontot, ahol boldogan mosolyog egymás mellett a Jobbik és az Összefogás jelöltje. Alattuk az SMS nevű szervezet felejtette kinn a ragasztványait, az utca túloldalán arra biztatott egy szalag, hogy vasárnap a Fideszt válasszuk. A Király utcában találtunk egy Szili Katalin-portrét, a Nagyszálló mellett Nemény András neve lobogott vígan a napsütésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!