Szombathely

2014.05.27. 19:30

Százévesen a család lelke

Dr. Gombos Jánosné Zámbó Juliannát 100. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar polgármester is felköszöntötte.

Ölbei Lívia

„A szívével lát mindent, ő a család lelke, összetartó ereje”, mondják dr. Gombos Jánosnéról a gyermekei. Két lányával, Klárával és Piroskával él, de a polgármesteri köszöntőn jelen van természetesen Árpád fia is. Nem csak 100 évesen volna jó ilyen fittnek, elegánsnak, nyitottnak lenni, mint amilyen most Juliska néni – fotelja mellett a 100 szál piros rózsából összeállított hatalmas kompozícióval. Azt mondja, sajnálja, hogy a koccintás alkalmából nem tud fölállni – ahhoz szüksége volna a járókára, amit a mindennapokban használ –, de a jókívánságok így is célba találnak.

A 100 éves Gombos Jánosné otthonában fogadta a vendégeket Fotó: Horváth Csaba

Dr. Puskás Tivadar a virág és az ajándékcsomag (benne például a kedvenc tojáslikőrrel) mellé a szépkorúaknak járó miniszterelnöki oklevelet is átnyújtja az ünnepeltnek. Aztán régi közös ismerősöket keresnek, és találnak is. Juliska néni 1914. május 25-én Felsőőrön született, iskoláit Felsőőrön és Pinkafőn végezte, kereskedelmi végzettséggel rendelkezik; 1934-ben ment férjhez, Gombos János Molnaszecsődön volt körjegyző. A II. világháború után nehéz évek következtek (B-lista, költözések, gazdálkodás), de nem jutott eszükbe, hogy elhagyják az országot. A család 1954-ben költözött Szombathelyre.

A gyerekek két különleges albumot szerkesztettek édesanyjuk 100. születésnapjára: az egyik fotókon, a másik valami úton-módon hozzá kötődő újságcikkek által meséli el Juliska néni életét. Egy évszázaddal szelíden mosolyog, és mindenkinek jó egészséget, hosszú életet kíván.

Címkék#Szombathely
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!