Szombathely

2014.06.12. 11:02

A Haladás új stadionjának építését sürgetik a szocialisták

Szombathely - A mai napig nincs aláírt szerződés Szombathely városa és a magyar állam megfelelő minisztériuma között a Haladás Stadion építéséről - erről tartott sajtótájékoztatót tegnap dr. Czeglédy Csaba képviselő (MSZP).

Merklin Tímea

– Az elmúlt 10 hónap alatt egyetlen forinthoz sem jutott hozzá a város – mondta a Haladás pálya bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján. – Szeretnénk egy kicsit felpiszkálni a városvezetőket, hogy ne csak a választási kampány keretében foglalkozzanak a stadion ügyével. Úgy tudjuk, hogy Vig Lászlónál, a stadionért felelős kormánybiztosnál nem kapott még időpontot a város, de nem is kért. Nemhogy kapavágást nem tettek eddig a stadionért, de a tervezést sem tudták elkezdeni. Úgy tudjuk, forrás sem áll rendelkezésre. Puskás Tivadar és Hende Csaba 10 hónapja jelentette be, hogy elindult a stadion tervezése, de ez nem így van, hiszen nincs szerződés, ami alapján megkezdhették volna. Eddig csak látványterveket mutattak sajtótájékoztatón.

Megkérdeztük Illés Károlyt, a stadion építésére létrejött önkormányzati cég, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. vezetőjét, hogy áll a stadion projektje, van-e már szerződés a város és az állam között.

Azt felelte, „minden egyes részletet illetően van megegyezés", de hogy „a végső szerződést aláírták-e már, arról nincs naprakész információja".

Arról is érdeklődtünk, elkezdődött-e már az építkezést megelőző tervezés, a cégvezető azt mondta: „folyamatban van".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!