Szombathely

2014.06.22. 10:45

Dupla győzelem az Illés Akadémián

Szombathely - Rangos nemzetközi tornát nyert az Illés Akadémia-Haladás U13-as és U12-es együttese is.

Pum András

Nyolc csapat vett részt az U13-as korosztály számára az Illés Akadémián megrendezett nemzetközi utánpótlás labdarúgótornán. A 7. Rostfa Kupán a csapatokat két négyes csoportba sorsolták. Az Illés Akadémia a román CF Liviu Antalt 3-0-ra, az FTC-t 2-0-ra, az osztrák Grazer AK-t pedig 2-1-re verte, így csoportelsőként jutott az elődöntőbe. A másik csoportot a Videoton nyerte a szlovák Trencin, az osztrák Burgenland Akadémia és a román CFR Cluj előtt. A fináléba kerülésért a Trencint 1-0-ra verték az akadémisták. A döntőben a Videoton ellen szenzációsan kezdték a találkozót, a 23. másodpercben Burai, az 55-ben Huszti góljával már 2-0-ra vezettek, és teljesen megérdemelten nyertek.

- A húszperces meccseket igyekeztünk mihamarabb eldönteni, végig támadószellemben futballoztunk. Emellett védekezésben is jól teljesítettünk, nem véletlen, hogy csak egy gólt kaptunk - értékelt Catalin Azoitei, a csapat trénere.

A győztes csapat tagjai. Vigano Márió, Nagy Bence, Bokor Bence, Balogh Ferenc, Kónya Imre, Illés Bence, Edelényi Bálint, Burai Erik, Buti Tibor, Tóth Csaba, Tóth Dominik, Huszti András, Németh Ede, Horváth Márk, Nyári Patrik, Doktorics Áron, Kiss Ádám, Zombor Dominik. Nyíri Vince, Sebestyén Lóránt. Edzők: Catalin Azoitei, Szabó Zsolt.

Az U13-as csapat játékosa, Tóth Dominik (labdával) jól futballozott (Fotó: Horváth Csaba)

Az 1. Sárvár Fürdő Kupát tíz U12-es gárda részvételével rendezték. Az Illés Akadémia-Haladás csoportelsőként lépett tovább, miután a szlovák Slovan Bratislavát 2-0-ra, az Újpestet 2-1-re, az osztrák First Viennát 3-0-ra verte, míg a román CFR Cluj együttesével 0-0-s döntetlent játszott. A másik csoportot az FTC nyerte, a Kaposvár, a szlovák Nitra, a román CF Liviu Antal és a Videoton előtt. Az elődöntőben a Kaposvár ellen 0-0-ra végeztek a vasiak, de büntetőkkel (3-2)-re ők jutottak a fináléba, ahol ismét a Cluj várt rájuk. Fördős Adrián 15. percben lőtt góljával 1-0-ra győztek a hazaiak.

.- Erős mezőnyben szereztük meg az első helyet. Valamennyi játékosunk jól teljesített, a kapus Hegyi Krisztiánnal különösen elégedettek vagyunk - mondta Nagy József, a csapat egyik edzője.

A győztes csapat tagjai. Hegyi Krisztián, Horváth Bengedúz, Auer Ákos, Woth Ádám, Pásztor Mátyás, Illés Ákos, Kállai Kevin, Rédei Adrián, Szalai Szabolcs, Pusker Zsolt, Babócsi Balázs, Fördős Adrián, Fördős Beatrix, Gerencsér Antal, Fábián Bálint, Megyes Balázs, Németh Benjamin, Volner Bence, Séfer Márk. Edzők: Nagy József, Bakos Roland.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!