Szombathely

2014.06.20. 15:40

Marad a Városháza buszmegálló

Szombathely - Az előző közgyűlésen dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok kezdeményezte, hogy helyezzék át a Thököly utcai buszmegállókat. Az ügy most terítékre került.

Bajdó Bettina

A közgyűlésének a Vasi Volán Zrt.-vel együttműködve megvizsgáltatta a Thököly utcai buszmegállók Ferences kert vonalában történő áthelyezésének a lehetőségét. A Városháza elnevezésű megállóhely áthelyezését a szolgáltató az több indok miatt nem támogatja: Az egyik ilyen, hogy ez a helyi autóbusz-közlekedés egyik kiemelkedő gyakorisággal igénybe vett megállóhelye. Továbbá a Vasi Volán Zrt. által közlekedtetett járatok körülbelül 40 százaléka érinti a megállóhelyet; ezért kiemelt jelentőségű átszállási csomópont. Áthelyezés esetén a megállóhelyek közötti köztes távolság (Aluljáró Nyomda) közel egy kilométerre növekszik, amely a belváros vonatkozásában szakmailag nem elfogadható.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária javasolta a megálló áthelyezését (Fotó: Unger Tamás)

Felmérést is végeztek, a megkérdezett utasok döntő többsége napi rendszerességgel veszi igénybe a helyi közösségi közlekedés szolgáltatását. A vizsgálat során kiderült, hogy az érintett utasok 99 százalékának jelentős érdeksérelmet okozna a megállóhely áthelyezése. Bár a szolgáltató nem támogatta, dr. Takátsné dr. Tenki Mária továbbra is azt kérte, hogy közlekedésbiztonságilag vizsgálják meg a Thököly utcai helyzetet. Ő mindenképpen az áthelyezés mellett voksol, sőt zaj- és levegőszennyezést is szeretné, ha mérnének. Ez utóbbit meg is szavazták a képviselők, ám a megálló egyelőre marad a helyén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!