Szombathely

2014.06.12. 15:40

Pedagógusok köszöntése: kezedben gyertyaláng

Szombathely - Kimagasló munkát végző pedagógusokat és szakszervezeti tisztségviselőket tüntettek ki csütörtökön a Vállalkozói Központban.

Kozma Gábor

 

Eötvös József emlékérem átadó ünnepségére gyülekeztek csütörtökön a pedagógusok, akiket elsőként a Neumann János Általános iskola táncosai és két verselő kisdiák fogadott. Ezt követően a Pedagógusok Szakszervezete Vas megyei elnöke, Mitre-Károlyi Mária mondott ünnepi beszédet. Hangsúlyozta: ezúttal azokat ünneplik, akik áldozatos munkájukkal naponta adják át tudásukat a gyermekeknek, nem feledkezve meg a közalkalmazotti mivoltukról, érdekeik küzdelméről sem.

Pedagógusok kitüntetése: Mitre-Károlyi Mária, Gneisz Terézia, Süli Józsefné és Hédi Zoltánné a tegnapi ünnepségen. Fotó: Horváth Csaba

– A pedagógus lét nem csupán munkát jelent, hanem egy egész életre való elhivatottságot is. Egy-egy szál virág, mosoly, verssor is sokat elmondhat, adhat: Kezedbe teszem az átlátszó kristályt / Hogy lásd a szépet, keresd a tisztát / Kezdbe teszem a gyertyalángot / Világíts annak, aki bántott / Kezdbe teszem a szőtt takarót / Takard be az árván fázót – idézett a szónok Róth Mária verséből.

Szombathely Város Önkormányzatának pedagógus napi kitüntetettjei abc sorrendben: Babócs Ibolya, Balogh Józsefné, Csorba Éva Csilla, Dénes Gabriella, Engler Zsolt, Fülöp Istvánné, Horváth Béláné, Horváth Jánosné (dajka), Horváth Jánosné (óvodapedagógus), Jánny Vincéné, Káhlné Tali Katalin, Kocsisné Körmendi Klára, Kolonits Lászlóné, Kovácsné Sümegh Stefánia, Molnár Tamás Mihály (hiányzik a képről), Mórné Tóth Gabriella, Nagy Gabriella, Sarlós Lászlóné, Szabó Györgyné, Szalai János Csaba, Szalainé Kozma Katalin, Szopkóné Vargyas Lilla, Varga Jenő, Veres Gábor, Véghné Busics Hilda. A képen középen dr. Puskás Tivadar polgármester, jobbján Fodor István tankerületi igazgató. Fotó: Szombathelyi Önkormányzat

Az Eötvös József emlékérmet 1992-ben alapította a Pedagógusok Szakszervezete. A megyei elnök külön is hangsúlyozta, hogy ezen ünnepséggel régi adósságukat törlesztik. Mivel a tisztségviselők, szakszervezeti titkárok hosszú ideje eredményesen teszik a dolgukat, de munkájuk elismerése eddig váratott magára. Az ünnepség végén adták át az Eötvös József emlékérem arany, ezüst, bronz fokozatait. Arany fokozatot kapott Gneisz Terézia, Süli Józsefné. Ezüstöt Hédi Zoltánné, Ábrahámné Vörös Edit, Horváth Katalin, Lampertné Horváth Veronika, Csikós Györgyné, Kristófné Almási Mária, Geröly Péter. Bronz fokozatot Kissné Jákfalvi Mariann, Szilvágyiné Laczi Éva, Horváth Ágota Andrea, Filinger Antalné, Kiss Lajos Csaba, Riegler Józsefné, Molnár Gyula és Unger Józsefné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!