Szombathely

2014.06.17. 17:32

Polgármesterjelöltek Szombathelyen

Bár a helyhatósági választások időpontját még ki sem írta a köztársasági elnök, a pártok, civil szervezetek már polgármesterjelölteket, képviselőjelölteket állítanak.

Munkatársainktól

Bár a Fidesznél még zajlik a jelöltállítás folyamata, nagy valószínűséggel dr. Puskás Tivadar jelenlegi polgármestert kívánják indítani. Ezt erősíti meg dr. Hende Csaba nyilatkozata is. Nem árulok zsákbamacskát, dr. Puskás Tivadar személyében gondolkodunk  - fogalmazott Hende, aki Szombathely választókerületi elnöke is.

Dr. Puskás Tivadar korábban mentőorvosként dolgozott, 2010 óta irányítja a várost, ő maga is többször utalt arra, hogy érez magában elegendő erőt a folytatáshoz. A Fideszt a KDNP is támogatja, valamint több civil szervezet csatlakozik a szövetséghez.  A Magyar Szocialista Párt néhány hete jelentette be, hogy dr. Ipkovich Györgyöt indítják polgármesterként. Ipkovich 2002 és 2010 között vezette a várost ám, 2010-ben kétszer is vereséget szenvedett dr. Puskás Tivadartól: az országgyűlési, majd az önkormányzati választásokon is. Az egykori polgármestert várhatóan támogatja majd Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció, és a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt-PM, valamint a korábbi liberálisokból álló Szabadelvű Társas Kör Egyesület (SZTKE) is.

A Jobbik Balassa Péterben gondolkodik, az egykori futballista lesz a polgármesterjelöltjük. Önálló jelölttel áll a rajthoz a Lehet Más a Politika is: bár a párt négy éve nem indított polgármestert, a Vas Népéhez eljutott információk szerint Horváth Zoltán, jelenlegi önkormányzati képviselő áll a rajthoz. Önállóan méretteti meg magát a Pro Savaria is, információink szerint Molnár Miklós közgazdászt jelölik  polgármesternek. Hogy egyéb civil szervezetek is rajthoz állnak-e, az még a jövő zenéje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!