Szombathely

2014.06.18. 13:12

Technológiai hiba okozta a tüzet

Ellenőrző gyakorlaton vett részt június 18-án a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya, egy szombathelyi energiaszolgáltatónál.

Feltehetően technológiai meghibásodás okozta a tüzet, ami miatt június 18-án a távhőszolgáltató szombathelyi létesítményébe riasztották a helyi hivatásos tűzoltó egységeket. Délelőtt tíz órakor érkezett a jelzés a megyei műveletirányító központba, mely szerint a létesítményben tűz keletkezett, az egyik épület lángol, és egy karbantartót nem találnak. Valószínűsíthető, hogy a nagy füst miatt az égő objektumban rekedt.

 

A lángok gyorsan terjednek, veszélyeztetik a többi közeli épületet. Ez persze csak a gyakorlat feltételezése volt. A tűzoltók azonban az éles helyzethez hasonlóan cselekedtek, azonnal a helyszínre siettek, megkezdték az égő objektum átvizsgálását, az eltűnt dolgozó felkutatását és a lángok megfékezését. A gyakorlat során az ellenőrző tűzoltóparancsnok vizsgálta a beavatkozás gyorsaságát, a kommunikáció helyességét, a munka- és balesetvédelmi előírások betartását, a védőfelszerelések szabályos használatát, és a feladat végrehajtását.

Az értékelés során elmondta, hogy – a fenti szempontok figyelembe vételével – a feladat megoldását a készenléti állomány szakszerűen és összehangoltan hajtotta végre, így a gyakorlatot „MEGFELELT”-re minősítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!