Szombathely

2014.06.25. 15:41

Új irodák, új vezetői státuszok

Szombathely – Az ellenzék soraiban nagy felháborodást keltett, hogy a ciklus végén módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatot.

Bajdó Bettina

Az indoklás az volt, hogy a polgármester közvetlen irányítása alá tartozó kabinetiroda feladatai a közelmúltban kiegészültek a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi események előkészítésével. A megnövekedett és szerteágazó munka szükségessé teszi, hogy a terület összefogására egy önálló iroda jöjjön létre Szent Márton programiroda elnevezéssel. A tisztségviselői titkárságokon folyó feladatok ellátására titkárság elnevezéssel szintén egy önálló irodát alakítanak ki.

A két iroda irányítására pedig létrehozzák a polgármesteri kabinetet, mely osztályszintű belső szervezeti egység lesz. A sport- és ifjúsági ügyek területén is indokolt az előterjesztés szerint a feladatokat egy önálló belső szervezeti egységben ellátni. Ezért javaslatot tettek arra, hogy az egészségügyi és közszolgálati osztályon belül egy önálló iroda jöjjön létre sport- és ifjúsági iroda elnevezéssel. A fenti szervezeti változások három új vezetői státusz létrehozását teszik szükségessé. A költségvetési rendelet soron következő módosításánál gondoskodnak az új munkakörök, feladatok finanszírozásának a fedezetéről. Az első sajtóértesülések arról szóltak, hogy a kabinetiroda vezetését Szakály Gábor (Fidesz) látja majd el, ám a legújabb információk szerint mégsem ő lesz a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!