Szombathely

2014.07.04. 13:16

Felújításra szorulnak a KRESZ park régi útjai

Szombathely – Az 1966 óta működő KRESZ park április 15-e óta idén is nyitva tart, keddtől vasárnapig várja látogatóit.

Munkatársunktól

Az érdeklődő gyermekek akár kerékpáron, gokarton és rolleren is kipróbálhatják magukat, mennyire tájékozódnak jól a KRESZ szövevényes szabályrendszerében. – Átlagosan évente ezer, ezerkétszáz fő veszi igénybe a park szolgáltatásait, ezen túlmenően nyolc-tíz, nagyjából huszonöt fős csoporttal is számolhatunk – mondta el Kiss Andrea, az Agora-Gyermekek Háza gyermek- és ifjúsági szakági vezetője. Idén kismértékű, legfeljebb öt százalékos létszámnövekedésre számítanak, melyben szerepe lehet a nemrégiben bevezetett Szent Márton kártyának, ezzel ugyanis a gyermekek ingyen használhatják a parkot.

A látogatóknak minden évben szerveznek egy programot. Szeptember 22-én, az autómentes napon alsó tagozatos diákok számára tartanak kerékpáros ügyességi versenyt. A park ugyanakkor felújításra szorulna, az utak ugyanis rossz állapotúak, ezért újraaszfaltozásra lenne szükség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!