Szombathely

2014.09.02. 18:00

A huszonötödik tanévet nyitották meg a PTE szombathelyi karán

Szombathely - Letették esküjüket a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának elsőévesei. A 2014/15-ös tanévben három szakon 96-an kezdik meg tanulmányaikat.

Huszonötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Pécsi Tudományegyetem szombathelyi kihelyezett kara, összesen 355 hallgató ül padba ebben a tanévben. Nappali tagozaton 46, levelező szakon mintegy félszáz elsőst köszöntöttek tegnap az ünnepi tanévnyitón, amelyen az egyetem és a város vezetői is tiszteletüket tették.

- Különösen jelentős ez a tanév, hiszen 25 évvel ezelőtt alakult meg a szombathelyi egészségügyi kar. Az egész esztendő ennek az ünnepnek a jegyében telik majd - mondta köszöntőjében Betlehem József egyetemi dékán. Hozzátette: a megye, az önkormányzat és az intézmény évek óta jó kapcsolatot ápol, ennek is köszönhető a képzés magas színvonala. Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke beszédében azt emelte ki, hogy csak azok tudnak másokon segíteni, akik önmagukkal harmóniában élnek.

Betlehem József egyetemi dékán köszöntötte a hallgatókat (Fotó: Médiaközpont)

- Az egészségügyben dolgozni a legfontosabb és legfelemelőbb dolgok egyike. Ehhez azonban lélekben meg kell erősödni, erkölcsi tartást, kitartást és szorgalmat kell tanulni - fogalmazott Puskás Tivadar polgármestere, aki szólt arról is, hogy Szombathely iskolaváros, idén több mint 15 ezer tanuló jár a vasi megyeszékhely iskoláiba, egyetemeire.

A tanévnyitón adták át a demonstrátori és a köztársasági ösztöndíjakat. Előbbit kettő, utóbbit hét hallgató vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!