Szombathely

2014.09.16. 17:05

Bokáig ért a sár a pincében a Rumi úton

Szombathely - Az utóbbi napok heves esőzései miatt több helyen tenger méretű tócsák okoznak súlyos problémát a Rumi úton.

Pócza Gabriella

Horváth Károly panasszal fordult szerkesztőségünkhöz. Az utcájában ugyanis nincs kiépítve megfelelő vízelvezető rendszer, ezért a rengeteg csapadék a járdán gyűlik össze, és befolyik a házba is.

- Harmincöt éve lakom itt, azóta még egyszer sem történt beázás, ez az első alkalom. Bokáig ér a sár a pincében, és a nyomokból látni, hogy öt-tíz centiméter magasan állt bent a víz - mondta felháborodottan. Hozzátette, szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem szénnel fűtenek, így nem keletkezett nagyobb kár, csupán a pincében tárolt kerti bútorok estek áldozatául. Horváth Károly azt is elpanaszolta, hogy minden nagyobb esőzés alkalmával az út és a házak között, a járdán gyűlik össze a csapadék. Sokszor csak gumicsizmával lehet közlekedni, a babakocsit képtelenség eltolni a pocsolyák miatt. Ahhoz, hogy végig lehessen menni az úton, a járdáról az úttestre kell lépni.

- Mióta itt lakom, nem tettek semmit ezügyben. Azt tanácsolták az önkormányzatnál, írjak levelet, vagy beszéljek egy képviselővel, na de kivel? Számomra úgy tűnik, nem lesz ennek semmi fejleménye - tette hozzá.

Lakézi Gábor városüzemeltetési osztályvezető elmondta: van egy projekt, aminek része lenne egy vízelvezető rendszer kiépítése, de ez is csak a Rumi út egyik szakaszán valósulna meg. Erről azonban bővebb információt nem tudott közölni.

- Az utat a magyar államtól vettük át, jelenleg az önkormányzat kezelésében áll, azóta nem rekonstruálták. Jelenleg nincsenek konkrét tervek, így későbbi megoldásra vár a feladat - tette hozzá. Arra a kérdésünkre, miszerint eddig miért nem javították ki az utat, Lakézi Gábor elmondta: még nem született olyan döntés, hogy foglalkozzanak a problémával, és életképes projektet hozzanak létre. A csapadék ez idáig nem okozott ilyen méretű gondot, így viszont a megfelelő megoldás kidolgozását előbbre kellene hozni.

- Ennek csak úgy lehet nekiállni, ha műszaki felméréseket és előmunkálatokat végzünk. Nagyobb lélegzetvételű problémáról van szó, ezért nem csak a vízelvezető árkok kiépítésére van szükség, hanem az út rekonstrukciójára is - így Lakézi Gábor. Hozzátette, mindez nagyobb költséggel járna. Addig is csupán annyit tehetnek, hogy megnézik, egy átmeneti megoldással orvosolható-e a probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!