Szombathely

2014.09.19. 18:45

Drogprevencióról beszéltek a rendőrök az iskolásoknak

Szombathely - A Magyar Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programja, a D.A.D.A. (dohányzás, alkohol, drog, AIDS) több mint tíz éve indult amerikai minta alapján.

A D.A.D.A.-oktatás része az iskolások bűnmegelőzési felvilágosítása. Ennek jegyében tartottak drogprevenciós órát a Dési iskolában. Egyre több függőséget okozó betegség fenyegeti a gyerekeket, Kiss Péter, az iskola igazgatója ezért is tartja fontosnak, hogy a tanulók pontos, szakszerű tájékoztatást kapjanak a veszélyekről. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársa, Németh Andrea rendőr őrnagy előadásába a diákokat is bevonta.

Németh Andrea rendőr őrnagy, Iszak Péter és Szabó Lili drogprevenciós órán a Dési Huber István Általános Iskolában (Fotó: Médiaközpont)

A játékos foglalkozás keretében többek között elhangzott az is, hogy egészségre ártalmas anyagok fogyasztása, valamint bűncselekmények elkövetése nélkül is felpörgetett tudatállapotba kerülhet valaki. Ennek leküzdésére más, pozitív tartalmú örömforrásokat kell keresni. Iszak Péter 8. osztályos tanuló rendkívül hasznosnak és élvezetesnek találta az előadást. Szerinte ma nagyon is aktuális kérdés az, hogy miként lehet elkerülni a droggal, az alkohollal és a cigarettával összefüggő problémákat.

- Egyszerűen meg kell tanulni, hogy ezek nem jók, és Andi néni rá is vezet minket, hogy másban keressük a jót - mondta Iszak Péter.

A program célja, hogy hozzásegítse a fiatalokat ahhoz, hogyan éljenek teljes, egészséges, káros szenvedélyektől mentes életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!