Szombathely

2014.10.29. 16:32

Elveszett tündéri Beagle mix kiskutya keresi gazdáját

A mai napon Halmai Dóra a Paragvári és a Deák Ferenc utca sarkán arra lett figyelmes, hogy egy kölyök kutyus lelkesen farok csóválva fut, ide-oda keresztbe az úttesten, minden barátságos emberhez egy kis simogatásért.

Unger Tamás

Rajta kívül már két úriember is próbálta megfogni a kutyust és érdeklődtek az utcában, hogy tudnak-e róla kié lehet a kölyök kutya. De sajnos senkinek nem volt ismerős a környéken.

Dóri felajánlotta, hogy segít és elviszi a kutyust a Szombathelyi Állatkórházba. Nagyon segítőkészek voltak és hozták is a chipkereső szerkezetet hátha sikerül beazonosítani az eltévedt ebet. De sajnos nem jártak sikerrel.

Az asszisztens megadta a szombathelyi állatvédő egyesületek telefonszámait hátha ott sikerrel járnak és be tudják fogadni a kutyust ideiglenesen amíg, nem találják meg a gazdáját.

Az Állatvédők Vasi egyesületét sikerült utol érnie telefonon Dórinak. Asbóth Mária fel is ajánlotta, hogy vigyék oda neki a kiskutyát és majd ő gondoskodik róla a későbbiekben.

A kutya jellemzői: kislány, körülbelül 3 hónapos lehet, beagle mix fajtájú, nagyon játékos ember szerető.

 

Ha valaki felismerné az adatok és a képek alapján oltási könyv ellenében vagy pedig fotó felmutatásával viheti el a kutyust az ideiglenes befogadótól.

Amennyiben nem jelentkezik a gazda 2 hét elteltével a kutyus örökbe fogadható lesz bárki számára.

Fontos tanulság lehet mindenki számára, hogy ha ilyet tapasztalunk, hogy egy árva jószág kétségbeesetten rohangál az úttesten, álljunk meg segítsünk neki és ne hagyjuk magára.

Rengeteg egyesület működik a megyében napjainkban, akik segítenek az ilyen helyzetekben, akár visszajuttatni az állatot a gazdihoz vagy pedig új szerető otthont találni neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!