Szombathely

2014.10.15. 12:12

Fácán gubbasztott az egyik szombathelyi lakótelepen

Fácánt láttak a Szent Flórián körúton. Először a fűben, majd egy pinceablakban gubbasztott. Az állatvédők elől elmenekült. Reméljük, visszatalált „otthonába.”

Varga Nóra

Bejelentést kapott minap a Fekete István Állatvédő Egyesület egy gyermekét sétáltató anyukától. A kismama elmondta, a Szent Flórián körúton egy fácán fekszik a fűben, és nem mozdul. Az állatvédők egyik tagja 10 percen belül a helyszínre ért, de sehol sem találta a fácánt. Telefonos egyeztetés után elkezdte átfésülni a terepet. Az emberek jöttek-mentek kutyát sétáltattak, senkit sem érdekelt, hogy egy nő árgus szemekkel vizslatja a fák alját, és benéz minden pinceablakon.

- Rövid keresgélés után felfedeztem egy pinceablakban a rémült madarat. Próbáltam csendben odalopózni hozzá, de amint a közelébe értem uzsgyi leugrott, és pánikszerűen futásnak eredt. Olyan tempóban, hogy szemmel is alig bírtam követni. Futva esélyem sem volt utolérni. Mire a ház végéhez értem már eltűnt szem elől. Gondoltam talán beugrott az egyik pincébe a nyitott ablakon – meséli az állatvédő. Majd így folytatja: - Minden pinceablakon benéztem, hallgatóztam, de semmit nem láttam, hallottam. Az utcán közlekedők elég furcsa szemekkel méricskéltek, amint guggolva vagy éppen majdnem hason fekve hallgatóztam. Ők nem tudhatták, hogy egy városba betévedt vadmadarat próbálok előkeríteni. Már besötétedett, de a fácán nem került elő. Talán miután elcsendesedett a város, mindenki nyugovóra tért, előmerészkedett a rejtekéből, és az éj leple alatt visszatért a természetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!