Szombathely

2014.10.21. 18:31

Jó célért dolgoznak a nemzetiségi önkormányzatok

Szombathely – Alakuló ülésüket tartották hétfőn a nemzetiségi önkormányzatok. Szombathelyen négy nemzetiség választhatott képviselőket.

A romák négytagú önkormányzatot alakíthattak, minden képviselőjük a HÁROFIT színeiben nyert. A legtöbb érvényes szavazatot Vajda Rudolf kapta, őt követte Forgács Károlyné, Vajda László Orfeusz és Ferkovics József. Az önkormányzat elnöke Vajda László Orfeusz, az elnökhelyettes pedig Forgács Károlyné lett. A horvátok három képviselője a Magyarországi Grádistyei Horvátok Egyesülete, a Muramenti Horvátok Egyesülete és az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság jelöltjeként nyert mandátumot.

A legtöbb érvényes szavazatot Skrapits László kapta, mögötte Horváth Jánosné végzett a második helyen és Jurasits Ferenc lett a harmadik mandátumot szerző képviselő. A német nemzetiségi önkormányzat ugyancsak háromtagú, képviselőik a Német Nemzetiségi Önkormányzatok Vas-Zala Megyei Szövetsége színeiben indultak. Az érvényes szavazatok számát tekintve Zielbauer György, Friedl Tamás és Unger Bernadett kapott mandátumot. Elnöknek Friedl Tamást választották a képviselők, és Zielbauer György lett az elnökhelyettes. A háromtagú szlovén nemzetiségi önkormányzat képviselőit a Magyarországi Szlovének Szövetsége adja. Mukicsné Kozár Mária, Cser Rudolf és Braunstein Anna kapott képviselői megbízatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!