Szombathely

2014.10.07. 12:10

Megszűnt a balesetveszély - átadták a Vak Bottyán utcai hidat

Szombathely - Átadták a Vak Bottyán utcai hidat. A balesetveszélyes átjárót tavaly ősszel zárták le. Csaknem egy év után indulhatott újra a forgalom.

A beszivárgó víz miatt annyira megrongálódott és elrozsdásodott a Vak Bottyán utcai Gyöngyös-híd szerkezete, hogy le kellett zárni a járműforgalom elől, csak a gyalogosok és kerékpárosok haladhattak át rajta. Idén nyáron megkezdődött a helyreállítás. Az eredetileg három részből álló átjáró helyett egyet építettek. Megerősítették a híd vasbeton szerkezetét, korszerű szigeteléssel és 40 tonna teherbírású burkolattal látták el.

Miután az állam átvállalta az önkormányzat adósságállományát, csaknem félmilliárd forint jut utak, járdák, hidak, parkolók felújítására Szombathelyen. Ez a híd is ebből a keretből készült el, 60 millió forintot költöttek rá - mondta az átadón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. Az eredeti korlát helyett egy szebb, kovácsoltvas jellegű díszkorlátot kapott a híd, ezáltal jól illeszkedik a korábban felújított belvárosi Gyöngyös-hidak arculatához.

A képen Puskás Tivadar és Lendvai Ferenc mellett Nacsa József, a Savaria Városfejlesztési Kft. műszaki ellenőre. Fotó: Médiaközpont

Lendvai Ferenc, a városfejlesztési bizottság elnöke hozzátette: több beruházás is folyik, illetve kezdődik hamarosan a városban. A napokban elindul a Pázmány Péter körúti járda felújítása, és hamarosan elkészül az Aréna utca burkolata.

Az átadón régi szokás szerint egy hordót görgettek át a hídon, ezzel jelképesen is átadták a forgalomnak. A környéken lakók számára könnyebbé válik a közlekedés, nem kell kerülniük. Csúcsforgalomban pedig a Hunyadi és Thököly utcák helyett menekülőútként használhatják majd ezt a szakaszt a gépjárművezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!