Szombathely

2014.11.18. 13:30

40 millió forintból újult meg a Zrínyi iskola

Szombathely - Már igencsak ráfért a felújítás a Zrínyi Ilona Általános Iskola Rákóczi utcai épületére, a rekonstrukcióra idén került sor. Ma délelőtt dr. Puskás Tivadar polgármester tekintette meg a munkálatok végeztével az intézményt.

Peltzer Géza

Az iskola a 20-as években épült neobarokk stílusban, és akkor korszerűnek számított - mondta a polgármester a bejáráson. Az épület sokáig kitűnően bírta az időjárás viszontagságait, 8-10 éve azonban repedések jelentek meg a főfalakon, ami azt jelezte, hogy megsüllyedt a szerkezet. A szükséges felújításra azonban csak akkor kerülhetett sor, amikor ezt a város anyagi lehetőségei megengedték.

Lakézi Gábor városi osztályvezető, Kis Gábor iskolaigazgató, és Bereczky László, a kivitelező cég tulajdonosa a bejáráson
Fotó: Timár Gergely

A tavalyi adósságkonszolidáció után döntött úgy a város, hogy elvégezteti a szükséges munkálatokat az épületen. A kivitelező megerősítette az alapokat, kicserélte az elhasználódott csatornákat, körbeszigetelte az épületet. A tetőtér  hőszigetelését is elvégeztették, kicserélték a még eredeti nyílászárókat. A munkálatok 40 millió forintba kerültek.

A bejáráson Kis Gábor igazgató elmondta: nagyon örülnek, hogy megújult az iskola. Hozzátette: az utóbbi időben játszótérrel is gazdagodtak, az udvart is rendbe lett téve, jól érzik magukat itt a gyerekek. Sátory Károly, a körzet városi képviselője örömét fejezte ki amiatt, hogy az épület megújulva is megmaradhatott eredeti formájában, így szép környezetben tanulhatnak itt a gyerekek. Bereczky László a kivitelező cég nevében hozzátette: mindössze másfél hónap alatt tudtak végezni a munkálatokkal - úgy, hogy a tanítást nem zavarta az építkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!