Szombathely

2014.11.13. 11:29

A szomszédolás nyelvi kaland is - Grazban jártak a gépiparis diákok

Szombathely – Grazban jártak az SZMSZIK Gépipari Szakközépiskolájának diákjai, hogy az utazás élménye által kellő motivációt kapjanak a nyelvtanuláshoz.

Merklin Tímea

A nyelvtanárok rendszeresen keresik a lehetőségeket, hogy a gyerekek idegen nyelvi környezetben tehessék próbára a tanultakat, ezért a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari tagintézményében 2006 óta szerveznek október elején országismereti kirándulást Ausztriába. Az utazás az iskola egyik legnépszerűbb rendezvénye, Samu Sándor és Vécsey Zsolt tanárok szervezik, minél több elsős diákot bevonva a külföldi kalandba. Idén 4 busszal több mint 140 diák és kísérőtanáraik vettek részt az élménydús programban.

A gépiparis diákok egy csoportja Pagony Péter (fényképezőgéppel) és Vécsey Zsolt tanárokkal (Fotó: Samu Sándor)

Jártak az idén százéves grazi reptéren, ahol angol és német nyelven ismerkedhettek meg a nemzetközi repülőtér működésével. Az utasok elől elzárt területekre is beléphettek, például a reptéri tűzoltóságra, ahol a több százezer euró értékű speciális tűzoltójárműveket is bemutatták számukra. Ezenkívül a csoportok láthatták a Schlossberget, az Óratornyot, az Úszószigetet, bejárták Graz belvárosi nevezetességeit. Megnézték a Grazer Herbstmesse kiállítását, ami nem csak egy színes kavalkád, a fiatalok részére fantasztikus vidámparkot is működtetnek a rendezők.

Nárai László és Szladovics Dávid (kezei a levegőben) 10.C osztályos tanulók

Vécsey Zsolt kísérőtanár összegzésképpen elmondta: a külföldi programokra a diákok érdeklődése töretlen, nyelvtanulásra kifejtett pozitív hatása vitathatatlan, ezért folytatás természetesen lesz, télen kezdő és haladó sítábort szerveznek, tavasszal pedig irány Bécs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!