Szombathely

2014.11.19. 19:18

Grazban jártak a gépiparis diákok

Szombathely – Grazban jártak az SZMSZIK Gépipari Szakközépiskolájának diákjai, hogy az utazás élménye által kellő motivációt kapjanak a nyelvtanuláshoz.

Merklin Tímea

A nyelvtanárok rendszeresen keresik a lehetőségeket, hogy a gyerekek idegen nyelvi környezetben tehessék próbára a tanultakat, ezért a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari tagintézményében 2006 óta szerveznek október elején országismereti kirándulást Ausztriába. Az utazás az iskola egyik legnépszerűbb rendezvénye, Samu Sándor és Vécsey Zsolt tanárok szervezik, minél több elsős diákot bevonva a külföldi kalandba. Idén 4 busszal, több mint 140 diák és kísérő tanáraik vettek részt az élménydús programban. Jártak az idén 100 éves grazi reptéren, az utasok elől elzárt területekre is beléphettek, például a reptéri tűzoltóságra, ahol a több százezer euró értékű speciális tűzoltójárműveket is bemutatták számukra. Megnézték a Schlossberget, az Óratornyot, az Úszószigetet, bejárták Graz belvárosi nevezetességeit, a Grazer Herbstmesse kiállítását. Vécsey Zsolt összegzésképpen elmondta: a külföldi programokra a diákok érdeklődése töretlen, nyelvtanulásra kifejtett pozitív hatása vitathatatlan, ezért folytatás lesz, télen kezdő és haladó sítáborra kerül sor, és tavasszal irány Bécs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!