Szombathely

2014.11.14. 13:09

Kerékpárra fel!

Szombathely - A kerékpározás szerelmesei szerint a bringás túrának nincsen párja, nem véletlen, hogy napjainkban egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus.

Kínálatfejlesztési workshopokon alakítanak ki térségi kerékpár turisztikai kínálatokat, melyeket a későbbiekben már a térségi turisztikai szervezetek, önkormányzatok és idegenforgalmi szolgáltatók működtetnek.

Hazánkban az utóbbi években jelentős erőfeszítések történtek a kerékpáros kultúra minél szélesebb támogatására, kerékpárutak és útvonalak fejlesztésére. A határtalan kerékpáros projekt során korábban már bemutatták a tematikus túraköröket, most pedig azon gondolkodtak, hogy az útvonalak mentén elhelyezkedő önkormányzatok, civil szervezetek miként tudnak aktív részesei lenni a hálózatnak – egyebek mellett ezt tudtuk meg a Kámoni Arborétum konferenciatermében tartott programon.

Az eseményen felszólaló Koczka Tibor alpolgármester – aki maga is a kerékpározás nagy szerelmese - lapunknak elmondta, hogy ,,amennyiben az egyesületek, kerékpáros klubok regisztrálnak a szombathelyi önkormányzat webes felületén, akkor pályázhatnak és ezáltal, a szombathelyi önkormányzat támogatásával lehet az adott útvonalakra túrákat szervezni."

Koczka Tibor alpolgármester, Vörös-Borsody Csilla ügyvezető és az érdeklődők. Forrás: Szombathelyi Médiaközpont

Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője a projekt jelenlegi állásáról tartott tájékoztatójában kiemelte, hogy az osztrák partnerekkel kifejezett szerencse együtt dolgozni, hiszen a kerékpárturizmus területén, ha nem is fényévnyire, de ők jócskán előttünk haladnak.

Lapunk megtudta, hogy a szervezők szeretnék a ,,kerékpáros terméket" továbbfejleszteni, piacra vinni és kellő marketing mellett értékesíteni, ezzel párhuzamosan pedig hangsúlyt fektetnek a minőségbiztosításra és további hálózatfejlesztésre is.

A projekteseményen bemutatták a végleges útvonalakat, illetve az ehhez kapcsolódó térképeket, grafikai elemeket, irányító táblákat, valamint festett jelzéseket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!