Szombathely

2014.12.07. 11:14

Lelkészi beiktatás az evangélikusoknál

Szombathely - Ünnepi istentisztelet volt advent második vasárnapjának délelőttjén az evangélikus templomban. Beiktatták hivatalába Steindl-Papp Judit másodlelkészt.

Némethy Mária

Harangszóra, az élen cserkészekkel vonultak be vasárnap délelőtt a templomba ünnepi istentiszteletre a lelkészek és a presbitérium tagjai. Advent második vasárnapján az ünnepi istentisztelet ugyanis egyben közgyűlés is volt, hiszen az evangélikus egyház törvényei értelmében a lelkész avatás szavazással történik. Az istentisztelet elején a titkos szavazással történő választást és a beiktatást  napirendi pontként egyhangúlag megszavazták a gyülekezet jelen lévő tagjai, aztán a presbiterek kiosztották a szavazólapokat, amelyeken mindenki voksolhatott, aki felnőttként a szombathelyi egyházközség tagja.

A 133 szavazattal másodlelkésszé megválasztott  Steindl-Papp Judit  hangja a meghatottságtól megcsuklott az igehirdetéskor. Nagyon szép gondolatokkal, útravalóval bőven ellátta őt Rostáné Piri Magdolna, a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese, aki a másodlelkészt hivatalába iktatta, megáldotta. Köszöntötte őt három  jelen lévő lelkésztársa és az istentisztelet végén rokonok, a gyülekezet tagjai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!