Szombathely

2015.01.22. 15:44

Fontos a szakvizsga

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, mint a Nyugat-Dunántúl kiemelt pedagógusképző intézménye keretmegállapodást kötött Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megye tankerületeinek igazgatóival.

Szombathelyi Médiaközpont

A jövőben a szombathelyi intézmény biztosítja a tanároknak a továbbképzéshez és a szakvizsga letételéhez szükséges feltételeket. Horváthné Molnár Katalin elnök-rektorhelyettes kiemelte: a Savaria Egyetemi Központ és jogelőd intézménye több mint ötven éve meghatározó pedagógusképző intézménye a régiónak. Hozzátette: a tapasztalataik szerint a pedagógus-életpályamodell sikerét döntően befolyásolja a szakmai minősítés. Ezért fontos, hogy hatékony legyen a szakmai együttműködés az egyetem és a tankerületek között.

Horváthné dr. Molnár Katalin, Blazovicsné Varga Marianna igazgató (KLIK Győr), Fodor István (Klik Vas megye) 
Fotó: SZMK/Cseh Gábor

A tankerületek igazgatói hangsúlyozták: nagy segítség a mindennapi munka megszervezésében, hogy a pedagógusoknak nem kell Szombathelyre utazniuk, hanem helyben vehetnek részt a négyéves képzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!