Szombathely

2015.01.23. 11:50

„Szombathelyen az út szélén kapirgálnak” - A Jobbik szerint a kormány közmunka-programja megbukott

Szombathely – „Vakvágányra vezetett egy eredendően hasznos kezdeményezést a kormány”, mondott véleményt a közmunkaprogramról Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen arról is szó esett, hogy miképpen kellene jobban csinálni.

Ölbei Lívia

A közmunka-program jelenlegi formájában nem más, mint nagy pénzek elherdálása a kormány sikerpropagandája jegyében, állítja Balassa Péter, hozzátéve, hogy az idén 270 milliárdot szán a központi költségvetés „a foglalkoztatási statisztikák kozmetikázására”, miközben a közmunkásokat kihasználja és bizonytalanságban tartja. A tapasztalatok szerint a szombathelyi közmunkások is többnyire „az út szélén kapirgálnak” ahelyett, hogy „értékteremtő munkát” végeznének.

Balassa Péter és Szalai Bálint: "A közmunka-program jelenleg nagy pénzek elherdálásával egyenlő" (Fotó: a szerző)

Szalai Bálint, a Jobbik szombathelyi alelnöke ismertette pártja álláspontját arról, hogy miképpen lehetséges „új alapokra helyezni a közmunka-programot”. Vidéken a kitörés lehetőségét a mezőgazdaságban látják, de megváltoztatnák a munkanélkülijáradék-folyósítás feltételrendszerét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!