Szombathely

2015.01.08. 20:05

Wass Albertre emlékeztek

Mozgalmas napot zárt a Jobbik szervezete csütörtökön: sajtótájékoztatót tartottak a 86-os főútra kivetett útdíj miatt, majd Wass Albertre emlékeztek.

Lisztmayer Zsófia

Szilágyi György országgyűlési képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: – Az elkerülő utakat azért hozták létre, hogy tehermentesítsék a városok forgalmát, ez a döntés pedig visszatereli az autósokat a városok amúgy is túlterhelt útjaira. Bana Tibor országgyűlési képviselő elmondása szerint „a kormány ismét átgondolatlan és szakmailag megalapozatlan döntést hozott. Érthetetlen, hogy Hende Csaba miniszterként nem volt tisztában az érintett szakasz fizetőssé tételével kapcsolatos kormányzati elképzelésekkel.” Balassa Péter szombathelyi önkormányzati képviselő szerint Hende Csaba az elmúlt napok nyilatkozatai alapján megkaphatja az év első Pinokkió-díját. – Minden szombathelyi állampolgár nevében felszólítom Puskás Tivadart, hogy ő is nyilatkozzon a témában, és tegyen meg mindent az érintett útszakasz fizetőssé tételének eltörlése érdekében – tette hozzá a képviselő.

A Jobbik szombathelyi szervezete hagyományosan Wass Albert szobránál emlékezik meg a 107 éve született költőről. Szilágyi György beszédében elmondta, hogy a magyarságtudatot firtató kérdésre ő mindig egy névvel felel: Wass Albert. Elhangzott: ha a magyarság egységbe tömörülne, akkor az egész világot megváltoztathatnák. Bana Tibor Wass Albertről, mint írófejedelemről emlékezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!