Szombathely

2015.02.11. 12:54

Tűzifát kapnak a szombathelyi rászoruló családok

Szombathely - Idén is ingyen juthatnak tűzifához a rászoruló szombathelyi családok. Bár a mennyisége nem elegendő egy teljes fűtési szezonra, így is nagy segítséget jelent a hátrányos helyzetűek számára.

2015 januárjában az egyik faipari vállalkozó mintegy 40 köbméter tüzelésre alkalmas fát ajánlott fel a rászorulók számára. Emellett a Szompark Kft. is kínált fakivágásból származó, fűtésre alkalmas faanyagot, mellyel újabb rászorulók juthatnak tűzifához.

Ahhoz, hogy a tüzelőt a rászorulók otthonukba szállíthassák, szükséges a faanyag darabolása, hasogatása. A tűzifa feldolgozásában a Savaria Rehab Team Kft. nyújt segítséget, mely szolgáltató gyakorlati terepként szolgál az országos közfoglalkoztatási program keretein belül működő település karbantartó képzésnek. A faanyag tűzifává aprítását az ehhez szükséges képesítéssel rendelkező közfoglalkoztatottak végzik.

Radovics Imre, Puskás Tivadar és Bujtás Edit. Fotó: SZMK

A faanyag a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül jut el a rászorulókhoz. Az intézmény szolgáltatásait igénybe vevők, illetve a Szociális és Családvédelmi Iroda által jelzett szombathelyi lakosok juthatnak ily módon ingyenesen tűzifához. A rászorulók közül aki tudja, maga megoldja a fűtőanyag elszállítását, aki ezt nem tudja megoldani saját erőből, azoknak a Pálos Károly Szolgáltató Központ segítséget tud nyújtani.

Február 3-án kezdődött meg a faanyag tüzelővé darabolása. Előreláthatólag mintegy 40 rászoruló szombathelyi család részesülhet a felajánlásból. Az első rászorulók már haza is vihették a fűtenivalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!