Szombathely

2015.03.07. 09:31

Ludovikás tisztessége ma is példa lehet – Megkoszorúzták Both Béla sírját

Szombathely - Vitéz Both Béla halálának 14. évfordulóján családja, tisztelői, egykori bajtársai, a megye és Szombathely város vezetői emlékeztek a szibériai hadifogságot és a recski munkatábort is megjárt nyugalmazott dandártábornokra.

– Idős korában is szálka egyenesen haladt az utcán. Igazi Vas megyei polgár volt, becsületessége, lelkiismeretessége megingathatatlan volt. A legnehezebb helyzetekben is az erő és a remény jellemezte az életét – fogalmazott Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség helynöke.

Téglás Gyula alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály irodavezetője emlékbeszédében kiemelte: Both Béla élete ma is példa lehet bármelyikünk számára, hiszen a meghurcoltatások ellenére is hű maradt a hitéhez. Hozzátette: Both Béla azt tartotta igazán fontosnak, hogy az ifjúság továbbvigye az általa és a kortársai által kivívott, megharcolt értékeket. Ezért is különös jelentőségű, hogy idén először a Premontrei gimnázium diákjai is részt vettek a megemlékezésen.

Forrás: Szombathelyi Médiaközpont

A megjelentek végül koszorúkat helyeztek el a hajdani dandártábornok sírjánál Szombathelyen, a Jáki úti temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!