Szombathely

2015.03.31. 10:02

Testvérmúzsák: alkotó diákok tárlata a Bercsényiben

A Bercsényi Miklós Általános Iskola idén is megrendezte a Testvérmúzsák alkotóművészeti tárlatát. Már hagyomány, hogy a város és a városkörnyéki iskolák képzőművészet iránt érdeklődő tehetséges tanulói alkotásaikkal lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Civil Tudósítónktól

Idén 11 általános iskolából, illetve művészeti intézményből 142 képet, 43 kisplasztikát mutattak be. A zsűrizést Kamper László grafikusművész végezte. Ő készítette a kiállítók számára a gyönyörű okleveleket is.

A megnyitón Fokiné Rácz Ilona igazgatónő köszöntője, az iskola tanulóinak műsora után Zsámboki Árpád, a Savaria Lions Club elnöke értékelte az alkotásokat. A kis művészek változatos technikával, gazdag forma és színvilággal megálmodott képei és ötletes plasztikai alkotásai gyönyörködtették a kiállítás látogatóit. 12 díjat adtak át: a különdíjat - Foky Éva grafikusművész által készített és felajánlott alkotást -, Kelemen Roxána, a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulója kapta.

Foki Gábor

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!