Szombathely

2015.03.20. 11:31

„Ügyes voltál” - A tizedik Kincskereső-verseny az Arany-központban: több mint százan érkeztek a megyéből

Szombathely – Több mint 100 sajátos nevelési igényű kisgyerek és fiatal érkezett – mintegy 50 kísérővel - a megyéből a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központ 10. Kincskereső-versenyére. Versekkel, mesékkel készültek.

Ölbei Lívia

Ahogy Pajor Mónika, az esemény szervezője hangsúlyozta: a bemutatkozáson és a sikerélményen túl valódi ismerkedési lehetőség is ez a nap a különböző településekről, intézményekből érkező gyerekeknek, fiataloknak, valamint a nevelőiknek-tanáraiknak is. Tóthné Sipos Judit igazgatónő arra hívta föl a figyelmet, hogy bár a Kincskereső igazi verseny, ahol igazi zsűri értékel és állapít meg több korosztályi kategóriában helyezéseket – az elnöki tisztet ismét Kiss Andrea, az Agora – Gyermekek Háza igazgatója vállalta –, mindenestül „tekintsük inkább a Kincskeresőt egy örömteli délelőttnek”. Fontos kiemelni azt is, hogy mindenkinek az önmagához mért teljesítménye számít: a befektetett munka, amelynek nem lehetne gyümölcse a felkészítő pedagógusok és a család támogatása nélkül. Összehasonlításról azért sem lehet szó, mert szinte mindenki más problémákkal küzd: egy mozgásában korlátozott kisgyerek produkciója nem vethető össze például egy Down-szindrómáséval.

Pénteken délelőtt tényleg örömteli zsongás töltötte be az Aranyhíd-aulát: a regisztráció után előbb mindenki megtízóraizott a terített asztaloknál, utána kezdődtek a versenyek, hat helyszínen az iskola termeiben. És öröm volt látni a csillogó szemeket, a bátorságot, hallani az élményt adó előadásokat. Meg a biztatást, ami a közönség soraiból áradt. Volt olyan kisfiú, aki nemcsak tapsolt, hanem be is kiabált: „Ügyes voltál!”

Öröm az Aranyhídban: a 10. Kincskereső-verseny eredményei

Óvoda

 

Fejlesztő tagozat

 

Felnőtt kategória


Alsó tagozat

Különdíj: Gőczi Dominik- Bercsényi Miklós Ált.Isk


Felső tagozat

Különdíj: Mátyás Milán- Csehimindszenti Általános Iskola

Szakiskola

Különdíj: Molnár Katalin- Aranyhíd NOIK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!