Szombathely

2015.04.22. 12:10

A jövő informatikusai versenyeztek a szombathelyi Gépipariban

Szombathely - Általános iskolások mérték össze informatikai tudásukat még április elején. A hetedikesek közül a sótonyi Péntek Máté, a nyolcadikosok közül pedig a szombathelyi, zrínyis Kovács Kristóf bizonyult a legjobbnak.

Budai Dávid

Negyedik alkalommal szervezte meg a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája a megye 7-8. osztályos tanulóinak szóló informatikai versenyt. A diákokat és felkészítő tanáraikat Tóth Gábor tagintézmény-vezető köszöntötte, majd Kovács Péter, a számítástechnikai munkaközösség vezetője ismertette a versennyel kapcsolatos tudnivalókat. Az április elején lezajlott megmérettetésen ezúttal húsz hetedikes és huszonegy nyolcadikos diák vett részt. A diákok online tesztet töltöttek ki, elméleti tudásukról, és gyakorlati ismereteikről is számot adhattak. Szövegszerkesztési, prezentációkészítési, grafikai és táblázatkezelési feladatokat oldottak meg. A kérdések összeállítását és az elkészített munkák értékelését az iskola számítástechnika munkaközössége végezte.

A Gépipari Szakközépiskola fontosnak tartja a diákok digitális kompetenciájának fejlesztését, az informatika által biztosított lehetőségek helyes kihasználásának bemutatását, hiszen ezek nélkül ma már nehéz boldogulni. A szakmai munka sikerességét és eredményességét mutatja az is, hogy több egykori általános iskolás versenyző tanul az iskolában, a gépiparisok sikerrel szerepelnek megyei és országos szakmai versenyeken, valamint a műszaki felsőoktatásban tanuló egykori diákok is gyakran térnek vissza az iskolába, hogy eredményeikről, sikereikről beszámoljanak, illetve népszerűsítsék a továbbtanulás előtt álló végzős diákoknak a műszaki (informatikai, gépész, mechatronikai, villamosmérnöki stb.) képzéseket.

Eredményhirdetés

A verseny díjazottjai:

7. osztály

1.     Péntek Máté (Zichy Antónia Általános Iskola Sótonyi Tagiskolája)

2.     Dobos Dominik (Paragvári Utcai Általános Iskola, Szombathely)

3.     Schütz Brúnó (Paragvári Utcai Általános Iskola, Szombathely)

8. osztály

1.     Kovács Kristóf (Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szombathely)

2.     Agg Martin (Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola)

3.     Iszak Péter (Dési Huber István Általános Iskola, Szombathely)

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!