Szombathely

2015.04.09. 16:06

Vers, videó és nevetés - A szombathelyi egyetemisták hisznek a költészetben

Szombathely – A Nyugat-magyarországi Egyetem magyar szakosai kicsit előbbre hozták a költészet napját: csütörtökön egész nap a verset ünnepelték.

Szendi Péter

Reggel 8-tól este 9-ig tartott az előre hozott költészetnapi ünneplés csütörtökön a NymE Esztétika, Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetében, ahol az élményközpontú irodalomtanítás jegyében szerveződött a „Hiszünk a versben"-program is, előadásokkal, videókkal, nevetéssel. Kinyitott a slam-műhely, rendeztek irodalmi activity-t, a tanszéki folyosón (a Berzsenyi tér 2-ben) kiállítás nyílt egyetemi hallgatók irodalommal kapcsolatos alkotásaiból (a képverstől az „instaversig").

Lutor Katalin és Kocsis Marcell „Amit mondani kell" címmel Kányádi-összeállítással készült, bemutatták a fiatal szerzők műveiből összeállított antológiát. A program előadóesttel zárult, színészek, slammerek, zenészek közreműködésével. Közös ismertetőjegyük, hogy hisznek a dalban – hisznek a versben. Sokan gondolkodtak már azon, hogy mi a vers, de a legpontosabb meghatározás Kányádié; aki viszont egy kisgyereket idéz. Vers az, amit mondani kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!