Szombathely

2015.04.25. 17:46

Eladott képeinek árát ajánlotta fel az állatvédő egyesületnek a szombathelyi fotós

Török Gábor első kiállításának képei közül hat gazdára talált, ez pedig azt jelenti, hogy 86 ezer forintot adományozhatott a Fekete István Állatvédő Egyesületnek.

Lisztmayer Zsófia

Török Gábor 2012-ben kezdett komolyabban érdeklődni a fotózás iránt, idén pedig első kiállítása is megnyílt egy szombathelyi kávézóban. A tájképekből álló, egy hónapig tartó kiállítás annyira jól sikerült, hogy 13 képéből hatot megvásároltak, Török Gábor pedig igyekezett jó helyet találni az összegnek.

– Elég régóta nyomon követem a Fekete István Állatvédő Egyesület tagjainak tevékenységét, és látom, hogy mennyi munkájuk van benne. Bármikor lehet rájuk számítani és nagyon lelkiismeretesek. Sajnáltam, hogy az egyesület nem fér hozzá a pénzéhez a Quaestor-ügy miatt. Az eladott képeimből származó bevétel felajánlásának ötlete akkor jött, amikor kiderült, hogy milyen helyzetbe kerültek. Azt teljesen az állatvédőkre bízom, hogy mire költik a pénzt, de biztosan jól döntenek majd. Jó érzés, hogy tudtam segíteni az egyesület állatain, és ezúton szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik vásároltak a képeim közül – tette hozzá Török Gábor.

Pálfi András, a kutyabarát kávézó üzletvezetője elmondta, hogy szerették volna a klasszikus értelemben vett kávéházi életet visszahozni, ezért számos kulturális eseménynek adnak helyet. – Sok kiállító és művész megfordult már nálunk. Mivel én is szeretek fotózgatni, ezért ismerek fotósokat, és így jött az ötlet, hogy Gábor képeiből nyíljon kiállítás. Amikor Gábor felajánlotta az eladott képek bevételét az egyesületnek, teljes mértékben támogattuk ezt a rendezvényt. Az volt a célunk ezzel a sajtótájékoztatóval, hogy Gábort és az egyesületet is jobban megismerjék a szombathelyiek. Szeretnénk, ha az emberek jobban odafigyelnének a háziállataikra, és az ezzel járó kötelességeikre – mondta el Pálfi András.

Fotó: Nagy Zoltán

Csütörtökön, az adomány hivatalos átadóján ott volt az adományozó, az állatvédők, az egyik megvásárolt kép új tulajdonosa és néhányan az egyesület kutyusai közül is. Valószínűleg sosem volt még ennyi kutya a szombathelyi kávézóban: voltak gazdit keresők, és voltak olyan ebek is, amelyek már megtalálták társukat. Izgatottan és boldogan rohantak oda a résztvevőkhöz, mindenkitől egy kis simogatást remélve. A csoportkép elkészülésekor azonban katonás fegyelemmel ültek egymás mellé: talán érezték az esemény jelentőségét. Sági Gabriella, az állatvédő egyesület tagja elmondta, hogy a legnagyobb kiadást az orvosi költségek jelentik.

– Nagyon sok sérült állat érkezik hozzánk, az ellátásuk pedig rengeteg pénzbe kerül. Részben tehát erre költjük majd az adományt, részben pedig a napi ellátásra. Jelenleg körülbelül 30 kutyus van nálunk, így lesz mire költeni a pénzt. Az egyesület tagjai közül körülbelül tízen végzik aktívan a munkájukat, így mindenkire sok feladat hárul. Mindenki a saját munkája mellett, önkéntesként végzi a dolgát annyi időt szánva erre, amennyit csak tud – tudtuk meg az állatvédőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!