Szombathely

2015.04.10. 16:13

Szombathelyen kötik az álomesküvők virágcsokrait

Szombathely - Három hazai és ugyanannyi külföldi szakiskolából érkeztek versenyzők az idei Savaria Floriadae-ra. Az alkotások az álomesküvők hangulatát idézik. A virágkölteményekből hétvégén kiállítás nyílik a Herman Ottó Szakképző Iskolában.

Csattogtak az ollók, fogyott a díszítő papír, "híztak" a csokrok péntek délelőtt a Herman-iskola tornatermében. Volt, aki klasszikus, mások extravagáns virágkölteményt készítettek. 26. alkalommal rendezték meg a fiatal virágkötők versenyét. Az intézményben a 90-es évek közepe óta képeznek virágkötőket. Nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlati oktatásra is, a diákok a helyi virágüzletekben ismerhetik meg a vásárlói igényket, a virágkötészeti újdonságokat. Ez a verseny is jó alkalom arra, hogy próbára tegyék tudásukat.

Takács Dániel látható munka közben. Fotó: Médiaközpont

A könnyebb összemérhetőség kedvéért az idén először minden versenyző azonos mennyiségű és színű virágból dolgozhatott. A megmérettetésre nem csak terveket kellett készíteniük a tanulóknak, de a szükséges kiegészítőket is maguknak kellett beszerezniük. Az idei verseny témája az álomesküvő volt: főasztaldíszt, képkeretet és az örömanya csokrát kellett elkészíteniük a diákoknak. Takács Dániel például levelekből és búzadarából készített csokrot: több órányi aprólékos munka és ragasztás után készült el a nem mindennapi virágköltemény.

A versenyen már második alkalommal a parképítők is bemutatkoznak. Az elkészített munkákból a hétvégén kiállítás nyílik az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!