Szombathely

2015.05.15. 10:03

A kiskertekhez vitték a palántát és a virágot a szombathelyi középiskolások

Szombathely – Második alkalommal rendeztek palánta- és virágvásárt a Parkerdei Kertbarát Egyesület tagjai. A rossz idő ellenére már a kezdésnél hosszú sor fogadott minket.

Lisztmayer Zsófia

Csütörtökön a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 16 kertépítő szakos tanulója látogatott kis a Parkerdőbe. A tizedikes diákok szép kerteket kerestek fel: hagyományosat és modernt egyaránt, a tulajdonosok pedig megvendégelték őket. A közös program pénteken délelőtt a palánta- és virágvásárral folytatódott. Az észak-déli főút alsó hirdetőtáblájánál tíz óra előtt több tucat kerttulajdonos várakozott – volt, aki már 9 óra óta –, hogy végre elkezdődjön a vásár. A kiskertesek egyebek között paprika- és paradicsompalántát, valamint különböző virágot vásárolhattak a pénteki eseményen.

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi szakközépiskola és a Parkerdei Kertbarát Egyesület tavaly kötött megállapodást, akkor tartották az első vásárt. Molnár Lajos, a Parkerdei Kertbarát Egyesület elnöke hangsúlyozta, a kerttulajdonosok között sok a nyugdíjas, akik általában busszal járnak, így egyszerűbb nekik a helyszínen megvásárolni a palántákat, és azokat elültetni a kertjükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!