Szombathely

2015.05.11. 16:09

A sport legyen a tied! - Tizenhét sportágat népszerűsítenek

Szombathely – Szerdán Szombathelyre érkezik „A sport legyen a tied!” elnevezésű program, amelyen 17 sportágba nyerhetnek bepillantást a Vas megyei diákok.

Horváth Erika

A kezdeményezés fő célja, hogy minél több tanuló ismerhesse meg az érintett sportágakat, valamint a lakóhelye közelében működő sportegyesületeket – ezáltal bővüljön az utánpótlásbázis. A Nemzeti Sportfejlesztés projekt keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére és finanszírozásával a Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával egyes kiemelt sportágakat és látvány-csapatsportokat népszerűsítenek az országos sportági szakszövetségek közreműködésével. Az MDSZ Szombathelyen működő nyugat-dunántúli regionális irodájának szervezésében mintegy 900 diákot várnak a szerdai rendezvényre, amelyet az Arena Savariában bonyolítanak le. A létszám fele (a körmendi és celldömölki térségből autóbuszokkal hozzák a gyerekeket, illetve a szombathelyiek egy része) 12–14 óra között látogatja meg a 17 sportágat felölelő standokat – természetesen nemcsak nézelődhetnek, hanem ki is próbálhatják a sportágakat. A szombathelyiek másik fele és a többi járásbeliek 14 órára érkeznek. A „felvonuló" sportágak: asztalitenisz, atlétika, judo, röplabda, tenisz, torna, vívás, tollaslabda, labdarúgás, jégkorong, vízilabda, birkózás, evezés, kajak-kenu, kerékpár, korcsolya, ökölvívás. Az eseményre élsportolókat is meghívtak, ezzel is igyekeznek az eseményt emlékezetesebbé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!