Szombathely

2015.05.21. 15:38

Életet mentett a szombathelyi Szabó Zoltán - Mindenki vele szeretne pecázni

Polgármesteri köszönetben részesült az a rendőr főtörzszászlós, aki horgász verseny közben mentette meg egy társa életét.

A "Segítés városa" elnevezésű program Puskás Tivadar polgármester kezdeményezésére 2012 óta működik Szombathelyen. Cél, hogy legalább 30 ezren megtanuljanak újraéleszteni.

A programban tavaly a rendőrség dolgozói is részt vettek. A tanultakat pedig egy horgász verseny közben használni is kellett. Szabó Zoltán rendőr főtörzszászlós egy nyugdíjas kollégája életét mentette meg. Elmondása szerint, miután észlelte, hogy társa rosszul lett, és leállt a keringése, nyomban alkalmazni kezdte az újraélesztés technikáját, ahogy azt Horváth Balázs mentőtiszttől tanulta. A segítés sikerrel járt, azóta pedig mindenki Szabó Zoltánnal szeretne horgászni menni. Az életmentésért a polgármester is köszönetet mondott. Szerinte ezek a pozitív visszajelzések azt igazolják, hogy a reanimációs programot folytatni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!