Szombathely

2015.05.01. 19:23

Táncolt a Fő tér - Három helyszínen tapsolhatott a közönség

Szombathely - Majdnem ezer táncos töltötte be Szombathely Fő terét péntek délután, a tánc világnapja alkalmából. Április 29. a jeles nap, Szombathelyen nem véletlenül rendezték munkaszüneti napon.

Bakos Ágnes

Az volt a cél, hogy minél többen részt vehessenek a programon családostul, igazi majális-hangulatban tölthessék a szombathelyiek a napot – mondta dr. Puskás Tivadar. A polgármester emlékeztetett, hogy Szombathely a tánc fővárosa: az idei lesz az ötvenedik Savaria Táncverseny, vagyis régebbi hagyomány, mint a tánc világnapja. 1966 óta a táncsport legjobb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, valamint standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket Szombathelyen. A tánc világnapján minden táncos műfaj képviseltette magát: a balettől a néptáncon át a modern táncokig. Színes és vidám blokkok töltötték meg a három helyszínt, a nagyszínpadot a belsikátornál állították fel, és volt pódium a táncosoknak a Császárkőnél és a Savaria térnél – vagyis hangos volt az egész Fő tér – a zenétől és az elismerő tapstól is. Egész délután volt nézni- és hallgatni való: gyorsan váltották egymást a produkciók. Nem csak helyi, nem is csak megyei vagy régiós, de országos és nemzetközi díjakkal büszkélkedő szombathelyi együttesek hozták elismert számaikat a világnap alkalmából.

Fellépett mások mellett az Agora – Oladi KIKI Nyitra Utcai Iskolájának rock and roll csapata, az Attitude Balettiskola, a Galaxy Rock and Roll Klub, az ISIS Táncklub, a Mira Orient Art, az egyetem Szökős Néptáncegyüttese, valamint a Savaria TSE táncosai is.

A népes nézőközönség külön produkciókat is láthatott a színpadok környékén: ötéves kor alatt és ötven év felett nem nagyon tudtak ellenállni a ritmusoknak a bemutatók csodálói és önkéntelenül is követték a dallamokat. A tüzes, hangulatos előadások és a táncosok mosolyai elfeledtették a hideg szelet a nézőkkel. Immár 12. alkalommal zajlott a nagyszabású tánc világnapi programsor, ezúttal az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, valamint a városban működő táncművészeti egyesületek és együttesek közös szervezésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!