Szombathely

2015.06.08. 16:41

Fairplay díjasok - Kiálltak társukért a diákok

Rosszul lett a csapatkapitány, de társai tovább küzdöttek. A szakmai zsűri Fair play díjjal jutalmazta a diákokat.

Budai Dávid

A Bolyai János Gyakorló Általános iskola és Gimnáziumban, nagy hagyománya van az elsősegélynyújtás tanfolyamnak. Idén az iskola diákjai két versenyen is indultak. Az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen a kisebbek a harmadik helyet szerezték meg, míg a nagyok az általános és középiskolás kategóriában is győzni tudtak.

Varga Márk, Rónafalvi Lili, Szabó Anna, Tóth Dorina és Szalai Luca a Fairplay díjjal, amit azért kaptak, mert nem adták fel (Fotó: Budai Dávid)

A május 29-31 között Pécsett megrendezett Országos Elsősegélynyújtó Versenyen a nagyok eleve egy fővel kevesebbel indultak, a kicsik pedig a helyszínen vesztették el a csapatkapitányukat, és így négyen folytatták a versenyt, ezért a szakmai zsűri véleménye alapján Fairplay díjat kaptak. Stumpfel Zsoltné felkészítő tanártól megtudtam, a diákok CB rádióból hallották meg, hogy csapattársuk Márk rosszullét miatt kiesett, ám ők nem adták fel. A nagyok végül a nyolcadik, a kicsik pedig az ötödik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!