Szombathely

2015.06.08. 16:01

Kóstolja meg a mi főztünket is! - Jótékonysági célt szolgál a Vas Népe és az Őrvidékház bográcsversenye

Családi napot és jótékonysági főzőversenyt rendez a Vas Népe és az Őrvidékház szombaton. A rendezvény ingyenes!

Vas Népe

Szeretné megkóstolni a tűzoltók vagy a megyei és a szombathelyi önkormányzat tisztségviselőinek főztjét? Érdekli, mit forralnak a bográcsban a Vas Népe újságírói? Szombaton, június 13-án elérkezik végre a nagy alkalom, hiszen első alkalommal rendez igazi családi pikniket két szervezet a 11-es Huszár úti laktanya területén: a rendezvény hivatalos neve Vas Népe-Őrvidékház Családi Nap És Jótékonysági Főzőverseny.

Képünkön csendes az Őrvidékház, a rendezvény helyszíne, de szombaton ez másképp lesz! (Fotó: Őrvidékház)

– Jó hangulatú és ingyenes családi programot szervezünk a sikeres múlt hétvégi streetball nap után – mondja a főszervező Farkas Csaba, az Őrvidékház vezetője. – Több Vas megyei intézmény, szervezet is főzőcsapatot állít fel, amelyek aztán összevetik tudásokat a bográcsok, grillsütők mellett. A zsűriben ott lesz Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője is, aki a rendezvény fővédnöke is egyben. Az elkészült ételekből a látogatók megebédelhetnek egy bizonyos összegért: a bevétel jótékony célra megy. Az Őrvidékház SC csörgőlabdázó vak fiataljai kapnak támogatást. A Vas Népe is saját csapattal nevezett a megmérettetésbe, így ha olvasóinknak kedvük támad, akkor egy jó beszélgetés, találkozás mellett azt is kideríthetik, milyen bográcsos fogással lepjük meg majd őket.

A finom falatok mellett az egész család jól szórakozhat: lesz arcfestés, ugrálóvár, vetélkedő és több élő koncert is – a fellépők neve legyen egyelőre meglepetés. Egész napos huszárprogramok is kísérik a rendezvényt, amelyek részleteiről a következő napokban írunk majd hasábjainkon. A főzés reggel 9 óra körül kezdődik, a zsűrizés várhatóan délben zajlik majd. A kísérőprogramok folyamatosan zajlanak és kora estig tartanak. Az időjárás-jelentés szerint remek idő várható, így érdemes ellátogatni a programra, amely hagyományteremtő rendezvénnyé válhat a nyárelőn a megyeszékhelyen. További információt a [email protected] címen kaphatnak olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!