Szombathely

2015.06.04. 10:43

Ön is a Szűrcsapón kerülte ki a Bartók Béla körút és a Rohonci út kereszteződését Szombathelyen? Hétfőtől már nem teheti

Egyirányú lesz a Szűrcsapó utca egy része, és a Perintparti sétány egy szakasza hétfőtől.

Bakos Ágnes

A Szűrcsapó utcában a 27-es és a 41-es házszám között, észak felé lesz egyirányú az út - vagyis a háztömbök közé, a Bartók Béla körútról, a Rohonci úttal párhuzamosan a Haladás pálya felől lehet bekanyarodni - visszafelé tilos lesz autózni.

Közben, a Perintparti sétány az 1-es és a 7-es számú házak előtti szakasza dél felé lesz egyirányú, vagyis éppen a Bartók Béla körút felé.

A Szűrcsapó utcának ezt a szakaszát sokan használják arra, hogy kikerüljék a Bartók Béla körút és a Rohonci út kereszteződését, miközben az ott lakók is nehezen tudnak parkolni, mert kevés a hely. Hasonló a helyzet a „kerülőforgalom” miatt a Perintparti sétánynál is.

Az önkormányzat közleménye azt írja: lakossági panaszok miatt döntöttek a forgalmi változásról.

A két párhuzamos utcaszakasz várhatóan kiegyenlíti a másik forgalmát, és biztonságosabb lehet az autózás.

Az új forgalmi rend június 8-án (hétfő), reggel 8 órától lép életbe. Az új rendre 15 jelzőtábla figyelmezteti majd az autósokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!