Szombathely

2015.07.27. 16:52

Bennfentes - Íme az új Belgyógyászati Tömb

Bemutatjuk a Markusovszky kórház belgyógyászati tömbjét. A Markusovszky kórház márciusban átadott épületében hét osztály található.

Lisztmayer Zsófia

Az 5. emeleten található Börgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosától, dr. Telegdy Enikőtől megtudtuk, hogy körülbelül másfélmillió, nem csak Vas megyei betegről gondoskodnak kollégáival.

Dr. Patay Árpád, a 2. emeleten található Gasztroenterológiai és Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa dr. Márk Leventével, valamint Szétag Andreával ellenőrizte a betegek állapotát a viziten.

A földszinten található Infektológiai Osztály osztályvezető főorvosa, dr. Schneider Ferenc szerint az új épület a betegek szempontjából nagyon előnyös, hiszen tágasak a kórtermek.


Dr. Varga Eszter, az 5. emeleten található Reumatológiai Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy jelenleg húsz fekvő beteget tudnak ellátni az osztályon az orvosok és az ápolók. Az új épületben van lehetőség a fizioterápiára is, amely nagy könnyedséget jelent mind a betegnek, mind a kórház munkatársainak. Bár szervezetileg a járó beteg ellátás is az osztályhoz tartozik, két szakrendelés egyelőre még a szakrendelőben működik.

Havasi Edit, a 3. emeleten található Kardiológiai és Belgyógyászati Osztály főnővére megmutatta a központi monitorrendszert, amelyen a nővérek nyomon tudják követni a betegek állapotát. A Belgyógyászati Tömb földszintjén található kardiológiai ambulancián naponta körülbelül száz, évente nagyjából 30 ezer beteget kezelnek.

Dr. Lőcsei Zoltán, az első emeleten található Általános Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy jelenleg több mint száz ágy áll a betegek rendelkezésére.

Prof- Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója a Kardiológiai és Belgyógyászati Osztályon a betegekkel is foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!